11 Ağustos 2012 Cumartesi

Hollywood yıldızı sinema kariyerini bırakıp İslam'ı seçti

Hollywood yıldızı sinema kariyerini bırakıp İslam'ı seçti
İki Hollywood filminde başrol oynayan Myriam François'nın Kur'an-ı kerimi anlama çabası ona hayatında yeni bir sayfa açtı.






Türkiye - İngiltere'de iyi eğitimli, meşhur, içinde yetiştiği toplumla bağlarını koparmamış genç Müslümanların sayısında kayda değer bir artış gözleniyor. 

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre ülkede toplam 440 bin İngiliz dinini değiştirip Müslüman oldu. 

Myriam François da bunlardan birisi. Fransız baba ve İrlandalı annenin kızı olarak 1983'te Londra'da dünyaya gelen Myriam François'nın genç yaşına rağmen çok renkli ve etkileyici bir öyküsü var. 

Müslüman olmadan önce henüz 12 yaşındayken popüler bir Hollywood filminde rol alması onun hayat hikâyesinin en ilginç ayrıntılarından biri. 1995 yılında Emma Thompson ve Kate Winslet'in başrol oynadığı gişe filmi 'Sense and Sensibility'de çocuk oyuncu olarak kamera önüne geçen François, 1997'de "Paws", 2000'de de "New Years Day" filmlerinde başrol oyuncusu olur. Bu arada Cambridge Üniversitesi'nden mezun olduğunda 21 yaşındadır. 

Kültürel anlamda Katolik olarak yetiştirilen Myriam, İslam'la ilgilenmesi Müslüman bir arkadaşıyla yaşadığı tartışma ertesinde başlar. 

Arkadaşına fikirlerinin yanlışlığını gösterebilmek için Kur'an-ı kerim okumaya girişen Myriam, Fatiha süresinin başında, ilahi hitabın tüm insanlığa yönelmiş olması onu şaşkına çevirir. Myriam François'nın Kur'an'ı anlama çabası ona hayatında yeni bir sayfa açar. Cambridge Üniversitesi'nden mezun olduğu yıl Müslüman olmaya karar verir. 

Özellikle sabah namazı kılarken ruhunun huzur bulduğunu belirten Myriam François, "Öyle bir an ki; herkes uyurken siz ibadet yapıyorsunuz. Bu bambaşka bir duygu. İslamiyet, temas ettiği her kültürü en kâmil şekilde zenginleştiren ahlak ve değerler bütünüdür" diyor. Onun bize yakın olan diğer bir tarafı da, Türk asıllı bir İngiliz'le evlenerek Cerrah soyadını almış. 




Kaynak : İvedi Haber






Facebook safyamı ziyaret etmek için Tıklayın




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder