11 Ağustos 2012 Cumartesi

Voxventi İle Çok Özel Röportaj - Enes Özdemir


Twitter'in En iyi tweet yazanlarından Aynı zamanda Birlikte sıkılalım programının yapımcılarından ve radyoaktivite.net in sahiplerinden voxventi ile Twitter, Sosyal Medyayı ve Kendi dünyasını Konuştuk.




Öncelikle sizi tanıyalım bize vox.'i tanıtırmısın Vox. Kimdir?

Vox kimdir güzel soru. Bir önceki roportajımdan daha samimi cevaplar vereceğim sana sevgili Enes. Kısaca özetleyeyim; 88 doğumluyum. Bahçeşehir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı 4. sınıf öğrencisiyim. Fenerbahçeliyim. Ama sadece takımına sevda duyanlardan. Diğer takımlarla ilgilenmeyen, küfretmeyenlerden. Yaklaşık 7 yıldır müzikle uğraşıyorum, son 9 ay hiç vakit bulamasam da zamanında
grup denemelerim vs oldu.
İşin twitter kısmından bakacak olursak vox 2010 yazında açılmış bir hesap. O günden bugüne gerek radyo yayınlarım, gerekse twitlerimle takipçilerimin başını şişirmekteyim.


Twitter hesabı açma gereği niye duydunuz?

Tumblr yaptığımız yayınlar için yetersiz kalmaya başlamıştı, Türkiye'de Tumblr kullanıcısı cok fazla değil ve nerdeyse ulasabileceğimiz herkese ulaştık. Öyle ki, Berk ( Pibilolero ) Tumblr'da bir süre sonra
ön plandakilerde çıkmaya başladı. Yani oradan maksimum etkiyi aldık. Twitter'a geldik. Twitter'da da büyük bir kitleye ulaştık. Ayrıca ben blog yazmada pek başarılı değilimdir ama kısa cümlelerde etkiliyimdir. 
O yüzden Twitter bana göreydi, geldik Enesim.

Twitter'e geldiğiniz Tumblr deki kadar takipci kitleniz oluşmuşmuydu?


Tumblr'dan büyük bi kitle geldi evet, onun dışında twitter'da ki dostlarımız sayesinde daha da fazlasına ulaştık. Malum blog sitelerinde takipçi toplamak micro blog tarzında ki sitelere göre çok daha zor. Orada ciddi bir kitleye ulaşınca Twitter'a geldiğimizde tutunmakta zor olmadı.

Kitleyi oluşturdunuz Twittere geldiğinizde düşünceleriniz nelerdi neler beklemiştiniz ne buldunuz ?


Twitter'da çokta yeni sayılmayız, benim hesabım 2 yıllık mesela. Öyle ani bir geçiş olmadı. Sadece twitter'ı radyo işinde fazla kullanmıyorduk. Beklediğimizden fazla ilgi ve sevgi gördük öyle söyleyeyim. Yaş ortalaması biraz daha küçük olan ( ortalama 17 ) daha çılgın bi kitle edindik. Ünlülere attıkları yoğun mentionlar sayesinde birçok ünlüyü yayına bağladık. Tumblr dan bunu yapmak mümkün 
 değildi ama Twitter 'da bunu kolayca sağladık. 

Sizin Bir radyo programınız var ve harika bir dinleyici kitleniz var bu ilgi sizde nasıl bir duygu oluşturuyor?

Öncelikle bizi seven bi kitle oluşturmayı başardığımız için şanslıyız ve mutlu oluyoruz. Hepsiyle konuşup arkadaş olmaya çalışıyoruz. Zaten bir facebook sayfamız var ve orada hepsiyle hergün dostça muhabbetler ediyoruz. Sanırım sevilmemizin en büyük nedenlerinden biri de samimiyetimiz. Röportajı okuyacak bütün Birlikte Sıkılalım insanına sevgiler buradan, iyi ki varlar.

Takipcileriniz sunuda merak etmektedir habileriniz nelerdir bunların içinden en cok yapmayı sevdikleriniz nelerdir?

En büyük hobimiz Birlikte Sıkılmak. Bu yüzden Birlikte Sıkılalım adında bir program yapıyoruz Enesciğim.  :)

İyi bir sesiniz var güzel şarkı söylüyorsunuz bu sesinizi değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?

Sesimin çok güzel olduğunu düşünmüyorum, yayını dinleyenler iyi diyor ama vokal yapabilme gibi bir yeteneğim yok. Sesimi radyo dışında değerlendirmeyi düşünmüyorum.

Şahsen ben bir bestem var ve ileri dönük bir şarkı çıkarmayı düşünüyorum demenizi bekliyordum :) İnsanların radyoya ve size karşı ilgisi iyi ve radyonuza ünlü insanların katılmasını sagladılar bu nasıl bir duyguydu duygularınız öğrenmek isteyen arkadaslarımız olacaktır elbet ?

Biz en başta panpişimiz hilal cebeciyi bağlamıştık yayına. Dinleyenlerde bir hayli istemişti gelmesini. Sağolsun kırmadı geldi. En başlarda açıkçası biraz acemilik oldu. Yani birçok twitter ünlüsünü bağlamıştık ama televizyonda tanınan yüzler olmak başka tabi. Yükselişimizde bir hayli etkili oldu ünlü bağlayabiliyor olmak, o yüzden bir hayli mutlu olmuştuk. Bakın ünlü bağlamak demiyorum,
 bağlayabiliyor olmak diyorum. Çünkü dinleyicilerimizin inanılmaz bir ikna kabiliyeti var. Biz sadece bir mention atıyoruz, gerisini onlar hallediyor. O kadar çok yükleniyorlar ki, doğal olarak sanatçılar ve ünlülerde davetlerine icabet ediyorlar.
 Bugüne kadar davetimizi kırmayıp yayına katılan Ceyhun Yılmaz, Serdar Gökalp, Doğuş , Zeki Kayahan Coşkun ve Haluk Levent'e de burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

iyi bir kitle iyi bir hayran sayınız var ileri dönük başka planladıgınız projeleriniz var mı ?

Yaz aylarının başında birkaç radyoyla iletişim haline geçtik. Deneme yayınlarıyla ilgili konuştuk. Ancak şuan kitlemiz aşırı derecede internet radyosu olarak kalmamızı istiyor. Amatörken yapabileceğiniz şeyler, profesyonelleşince mümkün olmuyor tabi. Açıkçası amatör ruhumuzu kaybetmemeye calısıyoruz. İlerisi ne getirir bilmem ama suan için radyoaktivite.net tüm hızıyla devam edecek gibi görünüyor.

Son olarak saygı değer takipçilerinize ne söylemek istersiniz ?


Öncelikle hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Biyerlere geldiysek özellikle radyoda ki dinleyicilerimiz ve kitlemiz sayesinde geldik. Ayrıca şuan her ne kadar aramız limoni olsa da burdan Argostroloji 'ye teşekkür etmek istiyorum özel olarak. Yayına ne zaman davet etsem kırmadı, katıldı. Onun sayesinde kazandığımız bir kitlede var. Son olarakta sana söyleyeyim Enescim. Güzel işler yapıyorsun güzel roportajlar yapıyorsun, keyifle okuyoruz. 
Devam etmeni diliyorum.
Ve cümlemi baştacım Lady'imiz ve diğer dostlarım Adonisliyazar, ConDalton ve adını sayamadığım bir çok dostuma sevgilerimi ileterek sonlandırıyorum.




Facebook safyamı ziyaret etmek için Tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder