7 Ağustos 2012 Salı

Radyo Aktivite ile çok özel röportaj - Enes ÖZDEMİR







Sosyal medya'nın En etkili ve En çok dinlenen radyosu www.radyoaktivite.net ile Radyo’nun oluşumunu, amaçlarının, hedeflerini ve Radyo dinleyicisi üzerine konustuk.










 Radyoaktivite.net ailesini bize kısaca tanıtırmısınız? 

 RadyoAktivite ailesi, sunucu olarak 2 kişi yola çıkmış, dinleyicileri sayesinde hızla büyüyen bir ailedir. Teknik ekibimizde şimdiye kadar 4 kişi çalıştı. Hala Sefer Demirci isimli arkadaşımızla teknik olarak yola devam ediyoruz; ama RadyoAktivite ailesi, yüzlerce RadyoAktivist ve Birlikte Sıkılalım insanını içinde bulunduran, kalabalık bir aile.

Site ne zaman kuruldu ne zamandan beri yayın yapmakta?

 Ekim ayının sonlarında başladık yayın yapmaya. İlk başladığımızda, Tumblr radyosuyduk. Sadece Tumblr'daki takipçilerimize yayın yapıyorduk radyoaktivite.tumblr.com adresinden. Zamanla ulusallaştık.


 RadyoAktivitede  programınınızın slogan'ı  'Birlikte sıkılalım' Bu isim nasıl oluştu?

 Radyoyu kurmamızın ana mantığı buydu. Biz bir akşam yine Buğra'yla oturmuş sıkıntıdan patlıyorduk, "Buğra, online radyo yapsak mı ya" dedim. "Nasıl yapıcaz ki" falan dedi. Ertesi gün araştırdı Buğra, ilk teknik destek veren arkadaşımızla. Biz öyle daha önceden radyo deneyimi olan insanlar da değildik, eğlenceli insanlar da.. İnsanlara eğlenmeyi vaad edemezdik; ama evlerinde oturmuş, 
 yalnız başlarına oturan insanlara eşlik ve dostluk edebilirdik. "Buğra, Birlikte Sıkılalım be kanka..." dedim ve bu şekilde bu isimle birlikte, programımız başlamış oldu.


 RadyoAktivite çok iyi bir dinleyici kitlesine ulaşmış durumda hiç bu seviyelerine geleceğini düşünmüşmüydünüz ne ummustunuz ne oldu?

 Dediğim gibi, biz sadece hobi olarak yaptığımız için bu işi, bu kadar kalabalık ve vefalı bir kitleye sahip olacağımızı hiç düşünmüyorduk. Şuan zaten RadyoAktivite bir yapılanma içinde. Bu yapılanmayı borçlu olduğumuz insanlar, o senin de "çok iyi" diye bahsettiğin dinleyici kitlesidir. Bizi motive ettiler.


 RadyoAktivite Olarak yeni bir yapılanma içindeyiz dediniz ileri dönük ne gibi projeleriniz var?

 Sunucu ekibini genişletiyoruz şimdi. Twitter'da da tanınan yüzlerden @condalton @hovardazeus ve @erdincciftci bizimle olacak mesela. Onların dışında da aramıza katılacak sunucu arkadaşlar olacaklar. Websitemizi de geliştiriyoruz. Mobil dinlenme imkanını da radyoaktivite.net/mobil adresiyle birlikte dün sunduk dinleyicilerimize.

 RadyoAktivite dinleyici kitlesi Çok iyi artık oran her gecen gün artıyor bu nasıl bir duygu içine sokuyor sizi?

 Gittikçe büyüyen bir ailenin yöneticileri ve yüzleri olarak, sorumluluğumuz artıyor. Artık eskisi kadar umursamaz şekilde yayın yapamıyoruz. Her ne kadar elimizden çok şey gelmese de, insanlara farklı bir şeyler sunmaya çalışıyoruz her yayında. Arada bir, ünlüleri de bizimle birlikte sıkılmaya davet ediyoruz. Hepsi de davetimize icabet etti sağ olsunlar,  tekrar ediyorum, 
 davetimize icabet etmelerinin de en büyük sebebi, dinleyicilerimizin onları çağırmakta gösterdiği azimdir.

 RadyoAktivite sitesinde +18 içerikli olabilir yazmıssınız dinleyici yas sınırlaması mı var ? 

Yaş sınırlaması yok. Zaten 18 yaşın altında çok kardeşimiz var bizi dinleyen; ama zaman zaman +18 muhabbetlere girdiğimiz oluyor. Rahatsız olacakları baştan uyarma maiyetinde bizimkisi.

 Gittikce büyüyorsunuz ve artık genele hitap eder oldunuz programın icindeki +18 muhabbetlerine son vermeyi düşünüyor musunuz ?

 Öyle rahatsız edici boyutta hiçbir zaman +18 muhabbetine girmedik zaten yaklaşık 5-6 aydır. Ama tamamen kesmeyi asla düşünmüyoruz. Sonuçta -18'ler de bir gün +18 olacak. Onları hazırlıyoruz.

Dinleyicileriniz sizi TT listelerine  çıkartıyor TT de gordüğünüzde radyonuzu birbirinize ne diyorsunuz?

Sana bütün samimiyetimle ve açık yüreklilikle, birbirimize söylediğimiz cümleyi söyleyeceğim şimdi. "Hacı bu nasıl bir dinleyici kitlesidir ya..."

 Radyo Aktivite dinleyicisine cok değer vermektesiniz  Son olarak şunu sormak istiyorum Radyo Aktivite dinliyicileri sizin için ne anlam ifade ediyor, Onlara ne söylemek istersiniz ?

 Her zaman söylüyoruz zaten. Bir kaç gün önce TT'ye soktuğumuzda da belirttiğimiz gibi, RadyoAktivite Dinleyicisi Candır. Gerçekten onlar bizim canımız. Aramızdaki bağı anlatmaya kelimeler yetmez, onlara bir şey söylememize gerek yok. Onlar, onları ne kadar sevdiğimizi yüreklerinden hissediyorlar zaten. Yaşasın radyoaktivite


Sosyal Medya'nın En iyi Radyosu  www.radyoaktivite.net Her gece saat  00:00'da "Birlikte sıkılalım" programıyla yayında. 

Radyo Aktivite'nin 'Birlikte sıkılalım' programının yapımcı ve sunucuları voxventi ve pibiloleroyu Twitter'da Takip edebilirsiniz.












@FenomenTweet_


Facebook safyamı ziyaret etmek için Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder